Coronafotografie / buttonactie

Wat is de buttonactie


FOTOGRAFEN GEVEN MENSEN MET MONDMASKER TERUG EEN GLIMLACH


Omwille van de opmars van de mondmaskers kunnen we tegenwoordig geen gezichten meer zien. We weten niet meer hoe een persoon er in het echt uitziet en het geeft het leven een onpersoonlijk tintje!
Beroepsfotografen willen dit probleem oplossen door een mooi portret te maken en deze foto op een button te drukken, zodat je nog steeds kan zien wie je voor je hebt staan.

 

Deze buttonactie startte uit een initiatief van Luc Hilderson, beroepsfotograaf uit Mechelen, om vooral het zorgpersoneel, de helden van nu, opnieuw herkenbaar te maken. Vooral bij woon-zorgcentra is dit voor vele bewoners een bijzondere verwarrende periode. De buttons brengen de glimlach terug die ze gewend zijn om elke dag te krijgen en nu al zo lang moeten missen.

 

Dit initiatief is nu enorm uitgebreid en verschillende beroepsfotografen hebben er ondertussen hun schouders onder gezet om dit te realiseren. Om de zorginstellingen te helpen aan een heel voordelige prijs, zoeken de fotografen sponsors om dit knappe initiatief mee te ondersteunen.

Om die reden willen we deze actie ook onder de aandacht brengen van de overheid, bedrijven en winkels. Indien bedrijven ook buttons laten maken voor hun personeel, kunnen de fotografen aan kostprijs de buttons maken bij een zorginstelling.

"Omdat we overtuigd zijn dat deze actie ook vele bedrijven en winkels kan helpen om hun personeel terug een gezicht te geven. In deze vreemde en angstige periode is een glimlach zoveel waard en door die mondmaskers is dat juist hetgeen wat we niet meer zien. Onder het motto: 'Jouw klanten en collega's verdienen een glimlach!' willen we het vertrouwen terugbrengen en de mensen die jouw bedrijf maken terug een gezicht geven." legt Caroline Tanghe, voorzitter van de Beroepsfotografen.be uit.

Bovendien kunnen het bedrijf en de medewerker het portret ook gebruiken op de website van het bedrijf, hun social media profiel of om op een leuk product te laten printen. Zo geef je jouw bedrijf terug een gezicht, beloon je je medewerkers en steun je de zorginstellingen op actieve wijze!

 

Wens je meer info? Neem vrijblijvend contact op.